marți, 8 ianuarie 2013

Nu lucrezi la 18,19,20 ani?!

Vă salut dragilor!
Mă gândeam să le dau o idee unor prieteni tineri de-ai mei. Şi ce poţi să-i recomanzi unui tânăr de 18 ani, care abia a terminat liceul şi nu are nici o viziune?

Am mai multe idei şi recomandări pentru tinerii de genul mai sus menţionat. Dar astăzi vă expun o singură idee profitabilă la un calcul simplu.

Cred că dacă vrei cu adevărat să-ţi faci banii de buzunar singur din munca ta, asta dacă nu eşti un trântor incontestabil care stă doar pe calculator toată ziua şi se bazează pe faptul că mămica şi tăticul oricum au grijă de tine, o idee bună pentru început ar fi aceea de a te angaja la o spălătorie auto. Frate, astea merg în orice anotimp. Sunt şi lucruri negative, dar şi lucruri pozitive.

Lucrurile negative: Cel mai important lucru negativ este faptul că stai toată ziua în umezeală, cu mâinile în apă, chit că-i iarnă, chit că-i vară, cu menţiunea că IARNA NU-I CA VARA! 
Lucrurile pozitive: La un calcul simplu, ai salar fix 600-800 plus ciubucurile. Faci 10 maşini pe zi (doar 10, să fim serioşi?!) x 3 lei de maşină ciubuc (unii îţi lasă mai mult, alţii mai puţin, alţii deloc) = 30 lei ciubuc pe zi. Munceşti o lună întreagă fără Dumineca ai aproximativ 800 numai ciubuc, plus 600 salar = 1400 lei. Alt lucru pozitiv este faptul că poţi să întâlneşti oameni mari, oameni şmecheri care îţi pot propune te miri ce joburi sau ce şanse de dezvoltare profesională. Mai are rost să-ţi zic că te dezvolţi psihic şi fizic, sau faptul că-ţi faci părinţii mândrii de tine că înveţi să te descurci singur în viaţă şi faptul că produci peste 1400 lei pe lună?

Sunt lucruri pe care tu singur le cântăreşti în balanţa creierului tău, însă eu am fost modest cu calculele. Se câştigă bani, de nu-ţi imaginezi. Eu ţi-am dat o idee astăzi. Voi veni zilnic cu alta nouă, însă deciziile tu le iei. Şi prima decizie importantă pe care trebuie să o iei, este dacă ai timp de pierdut!

PS: Poza este la caterincă, v-aţi dat seama nu?