joi, 14 iulie 2011

Asumaţi-vă responsabilitatea, nu mai căutaţi motive!

Consideraţi-vă răspunzător pentru atingerea unui standard mai ridicat decât s-ar aştepta oricine de la dumneavoastră. Nu vă găsiţi niciodată scuze. By HENRY WARD BEECHER

Încep acest articol cu o întrebare: Câţi dintre dumneavoastră lucrează pe cont propriu?

Răspunsul: Noi toţi lucrăm pe cont propriu. Cea mai mare greşeală pe care o puteţi face vreodată este să credeţi că lucraţi pentru altcineva, nu pentru dumneavoastră. Noi toţi lucrăm pe cont propriu.

În orice domeniu de activitate, agenţii de vânzări profesionişti acceptă responsabilitatea în proporţie de 100% pentru viaţa lor şi pentru tot ce li se întâmplă. O astfel de persoană afirmă: „dacă trebuie să se întâmple atunci eu decid” şi refuză să se justifice ori să învinovăţească pe alţii pentru orice aspect din viaţa sa despre care nu este încântat. Dacă nu-i place ceva, ştie că depinde de el să treacă la treabă şi să schimbe lucrurile. Acceptă răspunderea completă şi refuză să se lamenteze ori să-i critice pe alţii.

Dacă începeţi să vă schimbaţi şi să acceptaţi responsabilitatea veţi descoperi ceva minunat: cu cât acceptaţi mai multă responsabilitate cu atât vă veţi respecta mai mult şi veţi fi mai mulţumit de propria persoană. Cu cât vă veţi respecta mai mult, cu atât veţi deveni mai optimist şi mai încrezător. Pe măsură ce veţi accepta mai multă responsabilitate, veţi deveni mai puternic. Cu cât vă veţi simţi mai bine cu atât veţi vinde mai mult. Ştiu că pare un clişeu, dar este o realitate, sunt lucruri care se leagă între ele. Totul porneşte de la bază.

Şi eu am fost acel tip de agent care căuta tot timpul motive pentru eşecul meu. Ba am target prea mare, ba am o zonă mai proastă ca a altuia, ba produsele mele nu se vând, ba eram stresat de cerinţele uriaşe cum mi se păreau mie, etc. Când am început să învăţ, am belit ochii la nişte realităţi şi am început să mă schimb. Treptat, mi-am văzut de treabă, aplicând o serie de idei care până la urmă s-au concretizat. Astfel mi-am dat singur peste nas, văzând că totul este posibil.

Ideea cea mai importantă este următoarea: Stop cu lamentările! Nu mai căutaţi motive! Asumaţi-vă responsabilitatea în totalitate. Schimbă-te, fă ceva! Totul depinde de tine, nu de altcineva. Lucrezi pe cont propriu.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu