miercuri, 10 august 2011

Te bagi la o provocare?

Salutare prieteni. Astăzi vreau să lansez o provocare. Ai curaj să te bagi? Te sfătuiesc să îţi notezi o misiune personală. De ce? Pentru că îţi întăreşte caracterul şi, în acelaşi timp, le arată celorlalţi ce fel de om eşti.

Aceasta reprezintă declaraţia, filosofia şi scopul tău în viaţă, toate strânse la un loc. Este o ocazie de a te concentra asupra scopurilor tale şi de a-ţi transforma idealurile în realitate.


Este o şansă pentru tine de a-ţi scrie propria moştenire. Este o competiţie cu tine însuţi. Hai, că la alţii te lauzi că-ţi plac provocările. Nah, acum ai parte de o provocare din care vei avea de câştigat tu în primul rând. Pare destul de greu, ştiu, dar de fapt este amuzant, dacă o faci cum trebuie. Hai să-ţi spun cum s-o faci:
- Defineşte-te pe tine însuţi.
- Lucrurile sau persoanele cărora le eşti dedicat.

- Defineşte-ţi serviciile oferite celorlalţi.
- Spune cum te vei strădui să devii cel mai bun, să faci lucruri noi, să te dezvolţi.

- Implică-te în servicii comunitare.
- Arată cum le vei duce la bun sfârşit.


Iată nişte cuvinte care te vor ajuta: voinţă, dedicare, perseverenţă, onestitate, etic, pozitiv, entuziast, amuzament, sănătate, a învăţa lucruri noi, a asculta, a ajuta, a furniza, a încuraja, alţii, continuu, exemplu.


Foloseşte-ţi scopurile şi viziunile pentru a-ţi defini misiunea:

* Exemplele pe care încerci să le stabileşti.

* Idealurile după care trăieşti sau încerci să trăieşti.

* Afirmaţiile pe care le poţi folosi zilnic pentru a deveni un om mai bun.


Ştiu că acest proces necesită timp. Realizează o primă schiţă. Las-o de-o parte câteva zile. Reciteşte-o cu atenţie şi fă schimbările care crezi că exprimă mai bine adevăratele tale sentimente. Descrie tot ceea ce crezi că eşti şi ceea ce încerci să devii sau să realizezi. Nu-ţi fie teamă sau jenă să te lauzi. Scrii asta pentru tine, nu pentru ceilalţi. Afirmă cu tărie tot ceea ce eşti sau crezi că vrei să devii. Fă acest lucru cu mândrie şi spirit de aventură.

Afişează această listă unde să o poţi vedea în fiecare zi. Trăieşte şi încearcă să realizezi lucrurile scrise în listă în fiecare zi.

Misiunea ta personală este o provocare foarte interesantă. Vei redescoperi nişte lucruri foarte interesante la tine. Dacă îţi este greu să faci o asemenea listă, cere-mi ca model, lista mea personală. Ţi-o ofer, cu condiţia să mi-o prezinţi şi tu pe a ta.

3 comentarii:

Lillee spunea...

Da, pot spune ca este tare intereanta provocarea ta, dar nu am fost niciodata adepta lucrurilor scrise pe hartie, a listelor, a balantelor... Ti-am inteles scopul foarte bine dar pe mine ma deprima astfel de lucruri. :)

Bogdan Vasiliu spunea...

Este o provocare în primul rând pentru agenţii de vânzări.

Tamy spunea...

la o astfel de provocare chiar este nevoie de vointa...care la multi nu exista...interesant...ar fi interesanta daca s-ar regasii in fisa postului a celor care ne conduc, cu ei as incepe...

Trimiteți un comentariu