luni, 23 ianuarie 2012

Aşa a fost tot timpul!

De când mă ştiu, ba am auzit de la alţii, ba am constatat pe propria-mi piele, lunile Ianuarie şi Februarie sunt cele mai slabe luni ale anului din punct de vedere comercial.

Primele două luni din an, sunt lunile de redresare economică ale oamenilor. Sunt luni slabe, luni în care taxele, gazele naturale, stocul de alimente cu care ne-am încărcat înainte de Crăciun, sunt elementele principale care cauzează bumul negativ al vânzărilor. Şi cred că este normal.

La fel cum oamenii trag de la gură pentru a-şi putea plătii taxele şi alte cele, la fel şi
eu îmi organizez fondurile în aşa fel încât prefer să fac economie culinară dar să fiu la zi cu datoriile.

În vânzări lucrurile acestea se resimt cu vârf şi îndesat. Dacă la noi în România, la peste 70% dintre locuitorii acestei ţări, cheltuielile depăşesc veniturile, acum trăim şi vremuri de criză. Vremuri grele, vremuri în care fiecare încercăm să ne orientăm care cum putem.

Privind aceste aspecte, stau şi mă întreb ce aşteptări putem avea noi cei din domeniul vânzărilor la acest început de an, în condiţiile în care nici luna Decembrie nu a fost una profund reuşită cum ar fi fost normal altădată? Probabil că nu are rost să avem aşteptări prea siropoase şi poate că ar fi super OK să încercăm să ne bazăm mult mai mult pe prospectarea pieţei. Cred că aducerea de noi clienţi, de noi colaborări, aduce un plus de linişte şefilor noştrii şi poate că biciul pregătit pentru noi să-şi găsească întrebuinţarea în momentele în care se observ alte lucruri rău sau prost intenţionate de noi..subalternii lor!

Vă mulţumesc pentru vizită şi vă doresc o săptămână de excepţie!

2 comentarii:

Nelu Preda spunea...

As dori sa facem schimb de link-uri...Al meu este:

http://actualitateintelectuala.blogspot.com/

Anonim spunea...

ai mare dreptate..primele 3 luni sunt de redresare din cauza sărbătorilor de iarna :)

Trimiteți un comentariu