vineri, 6 ianuarie 2012

Atitudinea anturajului te influenţează

Am învăţat şi vreau să învăţ tot mai mult despre atitudine şi despre cât este de important să fiu înconjurat de oameni pozitivi.

Citeam undeva că fiinţele umane sunt precum bureţii: noi "absorbim" tot ce ne spun persoanele din jurul nostru. Aşadar, dacă ne petrecem timpul cu o persoană negativistă, îi vom absorbi negativitatea şi aceasta ne va afecta atitudinea. Bineînţeles, şi opusul acestei situaţii este adevărat. Când ne petrecem timpul alături de persoane pozitive, absorbim energie pozitivă. Ne simţim mai bine şi avem rezultate mai bune.

Când stai de vorbă cu o persoană negativistă, cel mai indicat este să pleci cât mai repede de lângă ea. Te retragi politicos, îi spui că ţi-a părut bine şi te îndrepţi către altcineva. Este bine să nu ai prieteni negativişti. Ştii cum e vorba aia: "spune-mi cu cine umbli ca să-ţi spun cine eşti". Este foarte important să-ţi faci o selecţie a prietenilor. Dacă umbli cu persoane pesimiste, negativiste, vei atrage doar astfel de persoane. Dacă umbli cu persoane pozitive, vei atrage oameni pozitivi. Oamenii pozitivi sunt şi oamenii de succes. Tocmai de aceea este indicat să umbli numai cu oameni de succes, oameni realizaţi, oameni de la care ai ce învăţa.

Acuma, fiecare ştie mai bine cum să-şi trăiască viaţa şi cu cine, însă ar fi păcat să ţi-o iroseşti lângă plângăcioşi, pesimişti, oameni care văd numai negru. Alegerea este a ta, dar să ştii că nu te mai naşti a doua oară!

3 comentarii:

Romania Europeana spunea...

e ceva normal.astia s vampiri de energie de care zici tu ;)trebuie sa ai o protectie si o incredere mare in tine, iar mai presus de atat o inteligenta nativa ca sa iti dai seama de asta, ca lucrul asta te afecteaza desi la prima vedere pare marunt.

AVI spunea...

Adevarul este ca suntem foarte influentati de oamenii din jur.
Cu cat o persoana este mai importanta pentru noi cu atat puterea ei de influenta este mai mare.

Profesionist în viaţă spunea...

Aşa este, dar depinde şi de noi înşine.

Trimiteți un comentariu