joi, 5 ianuarie 2012

În vânzări contează şi antrenorul


Aseară m-am uitat la Rocky 1 - 2. De-a lungul filmului mi-au trecut câteva idei prin cap. Nu o să vorbesc de greşelile din film, o să mă refer la nişte comparaţii între cele două branşe: vânzările şi boxul.

Şi mă gândeam la faptul că la fel ca în antrenamentele lui Rocky, automotivaţia este puternică, însă totul depinde foarte mult de antrenor. Îmi amintesc că şi eu am trecut prin momente de cumpănă la fel ca Rocky, însă aşa cum Mickey îl motiva şi îl ajuta pe Rocky să se ridice de jos, tot aşa am fost şi eu resuscitat oarecum de antrenorul meu(şeful). Practic, nu poţi ajunge în vârf de unul singur sau dintr-o dată. Nici vorbă.

Fiecare agent de vânzări trece printr-o serie de etape până la momentul apogeului său. Ca să reuşeşti ceva, ai nevoie antrenor. Ai nevoie ca şefii să te susţină, ai nevoie de cursuri, ai nevoie de încredere şi răbdare din partea lor. Însă nu este suficient. Trebuie să pui şi tu osul la bătaie. Trebuie să munceşti din greu, trebuie să-ţi schimbi mentalitatea, trebuie să-ţi doreşti foarte mult să fii cineva în viaţă.

În încheiere fac apel tuturor şefilor din lume şi le recomand să se apuce de antrenorat. Dacă au angajat un om în care au văzut potenţial, să nu-l lase baltă la primul sau al doilea eşec. Eu am o vorbă: "dacă de două ori eşuezi, a treia oară sigur ai succes, altfel este rea voinţă". Să ţineţi minte vorba asta!

3 comentarii:

Cristi spunea...

Cred ca in toate domeniile e valabil ce ai spus. Nimeni nu se poate ridica fara sa fie susutinut la un moment dat. Traim in societate, suntem legati unii de altii, ne sustinem sau ne dam in cap. :)

Profesionist în viaţă spunea...

Aşa este. Din păcate mai mult ne dăm în cap decât să ne susţinem reciproc.

Cristi spunea...

Erata: sustinut. M-am grabit la tastare. :)

Trimiteți un comentariu