marți, 5 iulie 2011

Ce fac agenţii de top, faţă de ceilalţi?

De ce oare unii agenţi de vânzări au mai mult succes decât alţii? Statistic vorbind, circa 20% din agenţii de vânzări din orice domeniu câştigă 80% din toţi banii realizaţi din vânzări în domeniul respectiv.

Te întreb simplu: Tu te-ai dus vre-odată la cel mai bun agent de vânzări din compania ta să-l întrebi ce face el diferit faţă de tine? Eu personal, am făcut chestia asta şi vreau să-ţi spun că răspunsul primit a fost unul foarte profesionist şi simplu. Mi-a spus cum să fac prezentarea produsului atunci când ofertez un client, m-a învăţat cum să formulez întrebări, mi-a spus cum să dau replica atunci când clientul are obiecţii. I-am urmat recomandările şi vânzările chiar au început să crească. Tot colegul meu mi-a deschis ochii spunându-mi că sunt o sumedenie de cărţi despre vânzări. Şi am început să-mi cumpăr una câte una. Le devoram în două trei zile, în special dimineaţa înainte de a începe să lucrez. Ai priceput ideea?

Principala lege a destinului uman, mai ales în vânzări, este legea cauzei şi a efectului. Probabil asta ştii din filmul „Secretul”. Legea asta spune că pentru fiecare lucru care se întâmplă există unul sau mai multe motive.

Cea mai importantă aplicaţie a legii cauzei şi efectului este următoarea: gândurile sunt cauze, iar condiţiile sunt efecte.

Lumea care vă înconjoară tinde să fie o reflexie a universului interior. În mod invariabil, atrageţi în propia viaţă oamenii, circumstanţele, oportunităţile, până şi vânzările, care sunt în armonie cu gândurile voastre. Simplu: deveniţi ceea ce gândiţi.

Ştiţi la ce se gândesc în majoritatea timpului agenţii de vânzări de top? Simplu! Se gândesc la ce doresc şi cum pot să obţină ceea ce vor. Ei vorbesc toată ziua despre obiectivele lor şi despre felul în care le vor atinge. Şi cu cât vă gândiţi şi vorbiţi mai mult despre obiectivele voastre, cu atât mai optimist şi mai entuziast deveniţi.

Ideea este următoarea: Dacă veţi adopta stilul de gândire al unui agent de vânzări de top, veţi începe în cele din urmă să faceţi ceea ce fac ei şi veţi obţine aceleaşi rezultate pe care le obţin ei. Iar dacă nu veţi gândi la fel, nu le veţi obţine. Este foarte simplu, important este să nu fi citit degeaba. Bagă la cap şi aplică! O să vezi schimbarea, îţi promit!

Cea mai importantă calitate pentru a avea succes în vânzări este optimismul. Începeţi să gândiţi ca un agent de vânzări de top. De fiecare dată când veţi gândi ca ei, veţi deveni mai optimist şi mai creativ. Vă veţi simţi mai fericit şi mai eficient. Veţi avea mai multă energie şi determinare. Veţi finaliza mai multe vânzări şi veţi câştiga mai mulţi bani.

Când învăţaţi şi practicaţi calităţile mentale ale agenţilor de vânzări de top, viaţa vi se va deschide luminoasă ca un răsărit de vară.

4 comentarii:

Un agent oarecare spunea...

Da esti trainer sau ce?
Oricum super ideile tale. Cati ani de vanzari ai?

Bogdan Vasiliu spunea...

:) Nu sunt trainer dragule agent. Sunt un simplu agent de vânzări şi eu. Îmi dau cu părerea şi scriu ceea ce am învăţat şi ce mi-ar fi plăcut să găsesc pe internet.
Mă apropii de 3 ani în vânzări.
Tu câţi ani de vânzări ai?

Unknown spunea...

Foarte fain si noul blog si te-am adaugat in blogroll. Si mult succes in continuare!

Bogdan Vasiliu spunea...

Mulţumesc Alice! Bine ai venit pe noul meu blog!

Trimiteți un comentariu