miercuri, 24 august 2011

Nu fi (fii) papagal al vânzărilor!

Din păcate, lumea vânzărilor este plină de papagali. Să mă scuze cei care se simt şi să nu se supere nimeni pe mine. Trăim vremuri grele, în care este tot mai greu să convingi un client să-ţi accepte oferta. Cu toate astea, foarte puţini agenţi dau atenţie modului în care se exprimă, modului în care-şi prezintă oferta. Este foarte important ca cei care doar glăsuiesc, să înveţe să vorbească.

Repet ideea: trebuie să vorbeşti, nu să glăsui. Papagalii pot glăsui. A vorbi înseamnă a glăsui cu un scop. A vorbi înseamnă a vă organiza cuvintele într-o manieră calculată, în vederea atingerii unui scop, şi a vă asocia acele cuvinte cu tonalităţi ale vocii, expresii ale feţei şi limbaj al trupului, menite să dea vorbelor forţă şi putere de convingere.

Cele mai bune cuvinte sunt cele familiare, pe care şi dumneavoastră şi clientul le folosiţi în viaţa de zi cu zi. Alegeţi cuvinte scurte, cu rezonanţă, pentru a vă susţine prezentarea. Puneţi-vă ordine în gânduri din vreme. Dacă aveţi gândurile clar structurate în minte, cuvintele vor veni de la sine. Dacă faceţi repetiţii, vă veţi obişnui cu prezentarea. Exersaţi atât mental, cât şi verbal. Imaginaţi-vă lucrurile pe care le veţi spune. Imaginaţi-vă obiecţiile clientului. Şi imaginaţi-vă cum veţi înlătura acele obiecţii. Dacă mintea vă poate vedea făcând prezentarea fluent, eficient şi cu succes, probabil că o veţi face şi în realitate la fel.

Vă doresc mult succes şi sper să nu faceţi parte dintre papagalii vânzărilor!

2 comentarii:

Anonim spunea...

"fii" in cazul de față se scrie doar cu un singur ”i”.Cu 2i se scrie la forma pozitivă (”fii, să fii”...mi-am permis să scriu acestea ptr că spui că ești o persoană pozitivă ;) )

Profesionist în viaţă spunea...

Chiar mă bucur, nu mă supăr. Te rog să-mi mai atragi atenţia pe unde este cazul!
Am postat comentariul pentru că te recomanzi anonim, oricum eu recunosc când greşesc.
Mulţumesc!

Trimiteți un comentariu