vineri, 16 septembrie 2011

Şeful meu nu-i şef degeaba

Vă salut dragilor. După cum bine aţi observat nu am mai postat şi nu am mai dat nici un semn de viaţă de câteva zile. Îmi cer scuze cititorilor mei fideli.

Am avut un schimb de experienţă cu şeful meu săptămâna ce tocmai se încheie. Primul lucru pe care l-aş putea spune, este: SENZAŢIE! Am învăţat câteva lucruri noi de la şeful meu, câteva metode de abordare a clientului, metode actualizate zilelor noastre şi Ţării noastre. Rezultatele au început să apară neîntârziat. Nu vreau să-mi curăţ boss-ul de scame prea mult, însă aş putea spune despre el, că ştie să vândă, ştie meserie.

Mi-am dat seama că în lumea asta a vânzărilor (mă refer la lumea noastră România), "Vorba lungă-i sărăcia omului". Am înţeles faptul că oricât de mult vorbeşti, oricât de frumos eşti, oricât de plăcut încerci să te faci...., pe clienţi îi interesează simplitatea. Îi interesează să întâlnească agenţi cu care să vorbească de la egal la egal. Bine mi-a subliniat şeful meu faptul că sunt prea deştept pentru majoritatea clienţilor mei. Adică prea mult aplic teoria asta modernă pe care o ştiu.

Am mers împreună în magazine şi mi-a arătat modul lui de abordare şi ofertare al unui client. Are un stil "Punct ochit, punct lovit". Interesant a fost faptul că a prins mult mai bine. Am încercat şi eu acest stil şi spre surprinderea mea, chiar a funcţionat mai bine. Dacă ar fi să glumesc, cred că până să încerc această nouă tehnică de vânzare, am fost un agent în genul celor de pe Wall Street.

Acuma, asta este. M-am coborât cu picioarele pe pământ şi sper să am mai mult succes aşa ca un agent în genul celor de pe străzile din România.

Vă mulţumesc pentru timpul acordat citind acest articol şi vă urez s-aveţi parte de un weekend de excepţie!

3 comentarii:

Anonim spunea...

succes în noua tehnica de abordare a vânzărilor :)

Anonim spunea...

si daca e asa bun seful tau de ce nu ai invatat nimic de la el???????? concluzia-- nu este senzatie.....

Bogdan Vasiliu spunea...

:)) A trecut aproape un an şi cinci luni de când am publicat acest articol. Mai sus mi-am exprimat nişte sentimente trăite la vremea aceea.
Cine eşti tu să-mi pui o astfel de întrebare în acest moment, sub sursa anonimatului? Cum ai ajuns să concluzionezi că nu am învăţat nimic de la şeful meu? De ce nu faci diferenţa dintre "a învăţa" şi "a aplica"?
Caută-mă şi o să-ţi explic mai detaliat anumite aspecte. O să rămâi surprins/ă câte am învăţat de la şeful meu!

Trimiteți un comentariu