luni, 2 ianuarie 2012

Mulţumit de cheltuielile făcute?

Au trecut şi sărbătorile pentru care ne-am pregătit cu atâta fast. Am cheltuit cu mult peste nevoile noastre. Dar aşa e românul. Dacă nu ai pe masă, mâncare, băutură şi prăjituri din belşug, nu suntem sănătoşi.

Mă uitam cu uimire înainte de sărbători prin hypermarketurile astea cum românul punea în coş tot ce era la ofertă. Ţin minte că la hypermarketul "K" cum intrai erai întâmpinat de o ofertă la portocale. Costa 15 lei aproximativ 7 kg de portocale pe care le alegeai şi le puneai într-o găleată de plastic oferită gratis. Vreau să vă spun că lua lumea în prostie şi bine făcea pentru că era super ok oferta, însă LĂCOMIA oamenilor m-a lăsat fără cuvinte. Deci frate arhipline găleţile alea, atâtea portocale puneau încât nu reuşeau să ridice toarta găleţii.

Sunt curios dacă din toate cumpărăturile făcute s-a risipit ceva. Sau mai bine zis: Acuma după sărbători, regreţi că ai cheltuit prea mult şi inutil? Eu personal, regret că am dat banii pe atâta băutură, bani cu care acuma aş fi fost la ski, nu acasă pe internet. Cred că pe lângă faptul că m-am lăsat de ţigări în noul an, am să-mi schimb şi atitudinea. Aş vrea să fiu mai cumpătat şi mai înţelept în decizii.

Poza am făcut-o la hypermaketul cu pricina. Era atâta de plină parcarea, încât nu se mai respectau regulile de circulaţie. Se parca şi pe trecerea de pietoni şi pe trotuare.

7 comentarii:

Cristi spunea...

Nu ma bag niciodata la oferte de acest gen, nu suport aglomeratia.

Profesionist în viaţă spunea...

Aia DA. Eu m-am băgat şi cred că am economist vre-o 30-40 lei. Sunt preţurile mai bune decât la magazinul de la colţ.

Andre spunea...

:))))am luat si eu galeata de aia pentru ca imi trebuiau cat mai multe portocale pentru copii, tot din deva , ca la noi nu era, si am vazut si eu cum bagau ca disperatii...si chiar ii ziceam la lune, oare o ia cineva doar plina, nu cu varf?....nimeni....

Profesionist în viaţă spunea...

DAAA Andre. Deci chiar numa eu crek am fost (fraier) cu bun simt!
Asta-i România!

Costin Comba spunea...

asa este romanul. Dupa aceea arunca buna parte din mancare.

Profesionist în viaţă spunea...

DA! Din păcate cam ăsta este adevărul.

Romania Europeana spunea...

incepi anul cu o atitudine demna de laudat.

apropo de tigari, iti fac o placere :))

http://www.ziare.com/adriean-videanu/ministrul-economiei/videanu-orice-roman-care-munceste-isi-poate-face-o-vila-de-1-300-mp-1022940

apasa CTRL+F si scrie "nu investesc in tigari"

Trimiteți un comentariu